^ _ ` a b d e f g h i

 

[Interesser] [Gode gaveideer] [Dårlige gaveideer] [Generelt ] [Fysisk] [Partner]

Jomfruen

Jeg analyserer

Hjælpsom / praktisk / analytisk / kritisk / tilbageholdende / nøjeregnende

24 aug.c23 sept.

Jordtegn

Farve: Okker    Element: Jord    Sten: Rubin

Tegn: Bevægeligt / Feminint  Temperament: Stædigt / roligt 

Planet : Merkur  = Jeg ræsonnerer

Intellekt / kommunikation / handel / trafik / undervisning / afveksling / videbegær.

cJomfruen har en udsøgt tidsfornemmelse og en ulastelig indsigt. Og til alt held for os andre, er de også dybt selvkritiske. Det afholder dem fra at misbruge deres talent, og gør dem til meget fornuftige mennesker. Jomfruen er hverken passiv eller pågående, men de er sensible og alligevel sanselige. De ønsker at nyde livet til fulde, men de ved, at der er farer forbundet med en sådan trang. De udarbejder detaljerede nødplaner og de ser alle mulige ubehagelige udfald af enhver handling de foretager. Det lyder måske kedeligt, men i Jomfruens verden  er sund fornuft ikke en begrænsning. I modsætning til dem, som skyder først og stiller spørgsmål bagefter, så spørger Jomfruen først og skyder kun, hvis de ved de sigter med det rigtige våben på det rigtige mål.

Jomfruen ser ikke sit eget liv fra et lige så fortrøstningsfuldt synspunkt. Hvis de gjorde, kunne de ikke være så velorganiserede. Inderst inde føler Jomfruen sig skræmt af sine ambitioner, men samtidig frustreret af sit tilbageholdende væsen. Det er en modsætning  som hverken kan eller skal løses. Det er også grunden til at jomfruen er tiltrukket af andre jomfruer. Bevidst eller ubevidst søger de hinanden. Jomfruer er selskabelige, føjelige og hjælpsomme, lige meget hvem de er sammen med. De er overbærende, tålmodige og betænksomme. De gaver de giver, udvælger de omhyggeligt og det bør du også gøre, når du giver dem noget.

Interesser :

Helse, effektivitet, systemer og metoder, tilrettelægning, forbindelser ( Jomfruen vil gerne vide hvordan og hvorfor alt muligt virker )

Gode gaveideer :

Håndbøger og andre bøger, abonnementer på tidsskrifter, puslespil, hovedbrudsopgaver, hobbymaterialer og værktøj, nye kneb de kan lære.

Dårlige gaveideer :

Tøj eller mad - medmindre du kender dem virkelig godt ( Jomfruen er kræsen med , hvad de putter i og på sig selv )

Venner:

(kommer )

Beskæftigelse:

(kommer senere )

Generelt om Jomfruen

Hersker over maveregionen, fordøjelsen, tarmene, bughinden, milten og den nederste del af leveren. Sygdomme opstår i disse organer som f.eks. kolik, diarre, hård mave, blindtarmsbetændelse, bændelorm, forstoppelse, underernæring, overernæring, mv.
Jomfruen er dyrekredsens tegn for orden og metode, arbejde og sygdom. De kan lide ordenssans, metode og krav om at få tingene analyseret og eventuelt forbedret. Andre kan synes at de af den grund er pedantiske eller for pertentlige. De kan også knibe for Jomfruens mennesker at lær at skelne mellem detaljer og de store linier. De kan ikke desto mindre deres arbejde og ved hvordan det skal udføres. De er dog vigtigt for dem at lære ikke at tale for meget om andres mangelfuldhed eller manglende evne til at leve op til samme standard som de selv er nået til.

Hvad følelserne angår kan de ofte have problemer. mange betragter dem som kølige eller i det mindste for reserverede eller afvisende, men dette er en forhastet vurdering, idet der snarere er tale om "det stille vand". Jomfruens mennesker er gerne så intelligente at de ikke tillader andre at gøre dem til martyrer, uanset hvilke følelsesmæssige fortrædeligheder der måttet have gået forud. Man må dog nok advare dem imod at tale for meget om deres arbejde eller daglige gøremål, idet sådanne situationer netop vil fremkalde andres trang til at betegne dem som pedantiske eller nærtagende. Problemer i deres følelsesliv kan også skyldes en tendens til at idealisere kærligheden og søge efter noget perfekt. En sådan idealisering kan også fremhæve et ønske om at hjælpe andre, hvorfor man ofte ser Jomfruer indenfor sundhedssektoren eller arbejde på institutioner. Ligeledes kan man med deres grundighed og analyserende sind også tit finde dem i job med f.eks. regnskaber, revision o. lign.


Et af jomfruens karaktertræk er personens tvangsprægenhed. Vedkommende kan være besat af orden og ryddelighed på en iøjnefaldende måde, men lige så tit på det emotionelle område. Det vil sige, vis aldrig dine følelsesmæssige svagheder. Jomfruen er også god til at styre sine følelser. Det forholder sig faktisk sådan, at hvis du iagttager en mere tvangspræget jomfru i et stykke tid, vil du begynde at få en besynderlig fornemmelse af, at personen organiserer ritualer med henblik på at holde mørkets kræfter i ave.

Jomfruen kan være brysk i sin opførsel, og prøv ikke på at låne penge, medmindre du har bevist, at du kan betale dem tilbage igen. Det er meget sandsynligt, at der vil blive leveret et alvorligt og utåleligt irriterende foredrag om selvhjælp.

Jomfruer er kritiske, systematiske og sætter pris på orden. De er den type mennesker, som man finder i fuld gang med at rydde op efter en fest - inden festen er begyndt.

Jomfrumandens selvkontrol og kølighed kan være meget irriterende. Han er somme tider den persontype, som insisterer på at hænge sin frakke pænt på bøjle, før kan kysser dig, fordi tingene må gøres i den rigtige rækkefølge. Nogle gange er han forfærdelig socialt følsom og vil undgå, at man rører ved ham offentligt, fordi "nogen" måske kunne lægge mærke til, at han ikke havde fuld kontrol over situationen eller opdage, at han har lidenskaber.

Nogle af jomfruens bedste egenskaber viser sig i den mandlige jomfru, når han er forelsket. En af disse er hans ønske om at blive behøvet og hans gavmildhed og hjælpsomhed, hvis du har brug for støtte, snak, forståelse eller materiel hjælp. Da han altid er fornuftig, vil han ofte hjælpe dig på gled med dine problemer og han elsker at give gode råd. Giv ham et problem, som kan løses og han vil angribe det som et spil skak, og hans uvildige indsigt er nyttig og konstruktiv.

Hvis du leder efter den perfekte husholderske og netop har læst, at jomfrukvinder er herskerinder over denne kunst, burde du sandsynligvis rette denne fornærmelse mod et andet tegn. Hendes vigtigste talent er hendes intelligens, ikke hendes ordenssans; og når du finder den hjemmegående type, som støver af tre gange om dagen, så har du fået dig en jomfru, som ligger i tegnets skyggeside.

Jomfrukvinder har til tider en beundringsværdig og til tider irriterende hang til at betvivle dit ord og også din viden. Hvis du fortæller hende noget, vil hun spørge om din kilde, komplet med fodnoter. Hun er tilbøjelig til ikke at stole på nogen, før det fuldt udviklede referencemateriale foreligger. Det er svært at være mere vidende end en jomfru, da hun ikke vil tillade det.

Alt, hvad jomfruen gør, gøres godt, og jomfrukvinder er ingen undtagelse. De er stolte af deres dygtighed, hvad enten det drejer sig om madlavning, billedhugning eller undervisning. Værdsæt det og du vil fortjene hundes varme. Overse det eller undervurder det, og du har begået en gyselig fejl.


kopieret fra www.sol.dk

Karakteristika for Jomfruen
Jomfruens tegn styres af Merkur.Det siges at have en feminin natur, og det har derfor en modtagende energi. Som et jordtegn er det forbundet med materielle ting og praktisk sans, både hvad angår job, krop og organisationstalent. Jomfruen er et omskifteligt tegn, hvorfor det har gode tilpasningsevner - det giver sig udslag i et talent for at sondere og analysere. Planeter i jomfruens tegn udtrykker dem selv perfektionistisk, hvilket giver en tendens til såvel kritik som selvkritik. Jomfruen arbejder hårdt og er motiveret af ønsket om at hjælpe og stå til rådighed for andre. Arbejdsmotivationen er ophøjet, og der er et behov en social organisering af folk i forhold til arbejde. I tegnet er der en tendens til overanalysering og firkantet tænkning. Rationalitet er dominerende. Der kan opnås en bedre balance ved at dyrke evnen til at fantasere og tillade irrationelle impulser.


Temperament: For Jomfruer handler livet en stor del af tiden om at gøre ting så godt som muligt. De er effektiv, vel-organiseret, strømlinet og cool. Der er stil over alt hvad de foretager sig, alt skal helst matche og ske til tiden. De er lidt genert og tilbageholdende men dækker over dette med et høfligt, venligt og korrekt ydre. Perfektionisme gennemsyrer jomfuens  tilværelse, hvilket bl.a. bevirker, at de går meget op i at pleje deres krop med motion og sund mad. De hjælper gerne andre af et uselvisk hjerte, er god mod børn og dyr og er en indfølende og forstående lytter. Andre kunne måske opfatte dem som en pedantisk, kedelig, kritisk, hæmmet, frelst sundhedsfreak. Dating :Jomfruen er romantisk på sin egen stille facon. Men først og fremmest er de grundig og foretager et omfattende research-arbejde, hvor de undersøger så meget som muligt om deres potentielle kæreste. Dette gør de dels fordi de tager parforhold meget seriøst og dels med henblik på senere at kunne være så god og tilfredsstillende en partner som muligt.  Når de er forelsket bliver de lige lidt mindre cool. De forelsker sig langsomt men giver sig tid til i denne sødmefyldte proces at føle sig glad og afslappet og analysere sine følelser samtidig med at føle meget dybt. Ds har brug for at kommunikere meget med deres kæreste - research-arbejdet fortsætter - og dette på en ærlig, jordbunden måde. Deres indstilling til parforhold er, at man skal arbejde for at bygge et godt forhold, det kommer ikke af sig selv. Men jomfruen  indleder ikke et forhold, med mindre de tror på, at det kan blive perfekt. De er totalt fokuseret på deres partner og vil gøre hvad som helst, der vil gøre ham/hende lykkelig.

Tips til partneren: Vær præsentabel og korrekt for din Jomfrukærestes skyld - han/hun bliver meget let pinligt berørt. Du skal helst være i stand til at tage initiativet til nænsomt at lukke pakken op med din Jomfrukærestes inderste hemmeligheder, men gør det, for det er en meget overraskende og berigende verden, der åbner sig.

 Passer bedst med: Skorpion, Krebs, Fisk, Tyr, Stenbuk, Tvilling.

 

^ _ ` a b d e f g h i