_ ` a b c d e f g h i

[Interesser] [ Gode gaveideer ] [ Dårlige gaveideer][Generelt] [Fysisk] [Partner]

Vædderen

Jeg er

Initiativrig / uafhængig / selvhævdende / egenrådig /impulsiv / dumdristig.

21 mar.^20 Apr.

Farve : Dyb rød    Element : Ild    Sten: Ametyst

Tegn : Kardinal / Maskulint  Temperament : Energisk / Opfarende 

Planet : Mars = Jeg er igangsætter

handlekraft viljestyrke / lederevne / aggression / begær / kamplyst /egenrådighed / selvhævdende.

^Væddere går lige til sagen. Hvad enten du kan lide det de har at sige eller ej, siger de det - og altid klart. Den energiske og impulsive ^Vædder konkluderer hurtigt, opfatter kvikt og fanger et væld af facts på et øjeblik. Hvis du vil vide hvordan det er at være ^Vædder, så forestil sig du har en Ferrari sportsvogn. Køretøjet er spild af kræfter og muligheder, hvis det ikke bliver presset til den yderste grænse. Fristelsen er så at sætte fuld fart på og bremse hårdt, selv i byerne. Det er derfor ^Væddere ofte bliver betragtet som utålmodige. Det er også derfor de bliver beskyldt for at skyde spurve med en kanon. Men når det er lang vej at rejse og det skal gå hurtigt, kommer Ferrarien til sin ret. Og når der er en vigtig opgave der skal løses, er ^Vædderen uovervindelig. Når ^væddere skal fungere under pres, viser de sig at være inspirerende og effektive. Hvis du skal flytte et bjerg, så spørg en ^Vædder om hjælp. ^Væddere elsker at være travlt beskæftiget og sætter pris på at deres venner forstår det. En ^Vædder er en kraftstation af rastløs energi, som må kanaliseres i en konstruktiv retning, for ikke at blive selvødelæggende. Hvis du planlægger en fest for din ^Vædderven, må du sørge for den bliver en virkelig begivenhed. Og hvis du forventer at mødes med en ^Vædder på et bestemt klokkeslæt, så giv ham / hende en tvingende grund til at møde op - eller bedre endnu, en udfordrende grund. Giv ^Vædderen mulighed for at tage et initiativ og du vil aldrig fortryde det.

Interesser: 

Nyheder, konkurrencer, ledelse, fart, kraft, styrke, sport, vovestykker, slå rekorder, udfordringer.

Gode gaveideer : 

Tøj, ( ^Væddere afskyr at købe tøj ) dansemusik, rulleskøjter, hvad som helst der er hurtigt ( dybfrossen mad eller en anden mekanisme der gør noget nemmere og hurtigere )

Dårlige gaveideer:

Tykke bøger ( de har ikke tid til at læse dem ), dekorerede klenodier ( for nemme at miste), puslespil eller komplicerede samlesæt ( ikke tålmodige nok til at samle dem )

Generelt om Vædderen^

^Vædderen kendetegner menneskets initiativ og udadrettede kraft i livet. Som ^Vædder kan du være overfyldt af energi. En energi, som enten kan komme ud rent fysisk, ved at du f.eks. dyrker sport, at køre bil, eller noget, som kan stimulere al din energi. Hvis den ikke handler ud, så kan væddere godt være en aggressiv person, som oplever, at andre mennesker omkring dig, blokerer dig.

^Vædder hersker over hovedet, hjernen og de forskellige organer i kraniet, og kan give forstyrrelser såsom hovedpine, søvnløshed, svimmelhed, lammelser, syns og øjenproblemer. ^Vædderen har traditionelt med hovedet at gøre. Mange af ^Vædderens mennesker lider af hovedpine, søvnløshed eller problemer med kredsløbet eller blodtilførsel til hjernen og besvimelsesanfald til følge. En stresset tilstand kan fremkalde de nævnte tendenser og problemer kan opstå, fordi søvn netop kan være vigtig for at afstresse.
^Vædderens mennesker er ofte initiativrige, lidenskabelige og udstyret med en stærk livskraft. De kaster sig gerne ud i engagementer, som de måske opgiver igen, når det nye og spændende er forsvundet. De sætter ofte ting i gang i en konkurrerende ånd, ønsker at blive de bedste og ser ikke gerne nederlaget i øjnene, hvorfor de af og til må sig selv involveret i vanskeligheder. Sådanne vanskeligheder kan også opstå på grund af en aggressiv tendens, som følge af en for udpræget selvhævden


Vædderen repræsenterer beslutsomhed, foretagsomhed og evnen til at tage initiativer. Vædderens største fejl er ikke så meget deres mangel på eftertanke og fornuft, som det er deres manglende tålmodighed, deres naivitet og tendens til "at løbe hovedet mod muren". De er ekstrem udadrettede, og lever deres følelser ud. De har et stående behov for at udtrykke selvværd gennem handling, gerne i konkurrencesammenhænge. Blandt deres fordelagtige karaktertræk finder man mod, selvtillid og evnen til at begejstres.

I adfærd kan de være brutale, grove og fremfusende. De er meget selvstændige. Deres fremskridt i tilværelsen sker ofte gennem hensynsløs fremfærd overfor andre. De har anlæg for eventyr, og kan tænkes at opnå en hvilken som helst position, hvor deres ledernatur kan komme til sin ret. De er praktisk / teknisk begavede og lader sig ikke nøje før de selv har udtænkt en ny "egen" løsning på et hvilket som helst problem.

Personer fra dette tegn vil have lederevner og pionerånd, men de er tilbøjelige til at være impulsive og hidsige. Utålmodigheden og selvoptagetheden skal dæmpes, og de skal være mere opmærksomme på andres behov, hvis de skal undgå konflikter og spændinger.

Som alle ildtegn er vædderen i hjertet et barn. Det betyder, at han somme tider kan være barnlig; til andre tider betyder det, at han er som et barn på den mest beåndede og varmhjertede måde. Han kan blive vildt ophidset og ophedet over ting, som andre simpelthen ikke opfatter eller overer.

Vædderen mangler ikke lidenskab heller romantik. Han er generelt set ikke en en-gang-hver-søndag-klokken-ti-mand. Vædderen kan være en Casanova; men han er bestemt ikke en hverdagselsker. Du må værdsætte hans romantik og spille op til den. For meget realisme dræber hans ild og for meget rutine knuser hans ånd.

Vædderen kan være en drillepind, en hestebremse, som stikker løs på alle, som har vokset sig for selvtilfredse. De elsker at spille rollen som Djævlens advokat og har ikke noget imod, at alle bliver grundigt sure på dem af den grund. Det frembringer i det mindste lidt aktivitet, som for vædderen er ensbetydende med liv.

Det er ikke den letteste ting i livet at være en vædderkvinde i en verden, som brænder Jeanne d'Arc. Det, der virkelig ophidsede enhver vedrørende Jeanne, var ikke hendes visioner, hendes udstråling, den vilde myte om hende. Det var hendes insisteren på at klæde sig i mandetøj!

Vædderkvinden er født til overordnede og ledende stillinger, fordi deres styrke, mod, ligefremhed og overbevisning giver dem både personlig udstråling og autoritet. Hun er også tilbøjelig til at overtage styringen og lave om på sine kære. Denne form for indblanding - populært kendt som herskesyge - er underholdende for nogle mennesker og ophidsende for andre.

Man kan sige - men selvfølgelig er der undtagelser blandt individuelle væddere - at vædderkvinden er en langt bedre elskerinde end hustru. Det skyldes, at hun må have romantik og en vis mængde udfordring i sine parforhold. Og somme tider er hun også voldsomt uafhængig og det er alt for sandsynligt, at hun tiltrækker partnere, som let lader sig dominere og som er på udkig efter en Jeanne d'Arc.

Mange væddere er så rasende energiske, at man bliver træt ved bare at iagttage dem. De farer hele tiden omkring for fuld damp, som om de brugte en slags usynlig pille, som gør det unødvendigt at spise, sove eller hvile.


Ved forårsjævndøgn den 21 marts går solen ind i Vædderens tegn. Det er det første tegn i dyrekredsens cyklus og det symboliserer egentlig altings begyndelse. Det er morgengryets begyndelse, og i det gamle Egypten er Vædderen tegnet


Kopieret fra www.sol.dk

Karakteristika for Vædderen
Vædderens tegn er styret af planeten Mars. Fysisk er tegnet knyttet til hovedet og siges at have en maskulin natur. Der er derfor mere gennemslagskraft i dets energi. Vædderen er et ildtegn, og det betyder, at en planet, der er placeret her, vil have behov for at manifestere sig på en meget dynamisk måde. Den personlige identitet bliver således udtrykt gennem handlinger. Ønsket om at være først er altoverskyggende, og dette viser sig ved en naiv kådhed og en barnlig uskyld. Vædderen lever i en verden af riddere og prinsesser. Da vædderen også er et kardinaltegn, er dets energier manifesteret i driftige udbrud. Kortsigtede mål er vigtige, og konkrete resultater opnås hurtigt. Mennesker, der er stærkt forankret i væddertegnet vil have leder- og pionertræk, skønt der også er en tendens til det impulsive og et iltert temperament. Utålmodighed og selvoptagethed er træk, som det er nødvendigt at holde i ave, og en større opmærksomhed over for andres behov bør udvikles, hvis konflikter og spændinger skal undgås.

Selvtillid er ikke noget, vædderen har for lidt af; faktisk kan vædderen  være temmelig egocentreret og arrogant. Som regel har vædderen  dog noget at have det i. I alt hvad vædderen  foretager dig, vil vædderen  have kontrollen og bestemme farten, og andre kan til tider opfatte vædderen  som en dominerende, taktløs, egenrådig bulldozer.


 At score nogen er for vædderen  det samme som at gå på jagt; det gælder om at trænge byttet op i en krog, nedlægge det og slæbe det hjem ved håret (eller skægget). vædderen  elsker spændingen ved jagten og føler en dyb selvglæde, når det lykkes vædderen  at erobre den udkårne. Lidt konkurrence skader ikke, det virker nærmest bare opildnende på vædderen  jagtinstinkt. Det lyder jo ret brutalt, vædderens her nævnte taktik, men faktisk kan vædderen  være ganske uimodståelig, for vædderen  holder ikke igen med at udtrykke sine følelser, vædderen  er vildt lidenskabelig og under jagten giver vædderen  den udkårne sin udelte opmærksomhed.

Efter at væddere har indfanget byttet og slæbt det hjem, beslutter væddere dig for, om det er værd at beholde. Hvis væddere er i tvivl og det ikke er helt spændende nok, er tingene hurtigt overståede, men hvis væddere skulle gå hen og blive forelsket, sker det med store armbevægelser og stormfulde følelser. Åh, hvor væddere føler! Og væddere bliver anderledes blid, hengiven og forstående overfor din partner. Væddere bliver næsten som et lille barn, der hele tiden vil holdes om og nusses og væddere kan blive noget så romantisk. Men gennem alt dette føleri sørger væddere dog altid for at bevare kontrollen. Tingene er aldrig kedelige hjemme hos vædderen, for det lidenskabelige temperament gennemsyrer alt, hvad vædderen foretager sig. Væddere er en ret krævende partner, for væddere vil konstant have opmærksomhed samtidig med at væddere skal kunne bevare sin  frihed og space til at være sig selv. Hvis vædderens partner kræver samme mængde frihed, kan vædderen dog blive meget jaloux. Der er som regel mange hede slåskampe og endnu mere, endnu hedere lidenskab.

Passer bedst med: Løve, Skytte, Tvilling, Vandmand, Vægt, Tyr. 

Tips til Partneren: For det første skal du kunne holde ud at være sammen med en total-egoist. For det anden skal du hele tiden være i stand til at udfordre, pirre og provokere dette her aktivitetshungrende lille væsen, der bare så gerne vil elskes. Så vær stærk, hold på dine grænser og lad være at være for forudsigelig.

_ ` a b c d e f g h i